• wat

  • wat2

Theatersportcursus

Leren improviseren of acteren? Uit je comfortzone komen? Lol maken? Iets nieuws ervaren? Buiten de lijntjes kleuren? Behoefte aan rust in je hoofd? Je mannetje leren staan? Spelen met emoties? Of gewoon genoeg van tennis of voetbal? Kom dan nu theatersporten! Leer je impulsen te volgen en door samenwerken nieuwe dingen te creëren. Schrijf je nu in voor een inspirerende cursus of energiek weekend!

Er worden drie cursussen theatersport aangeboden. De basiscursus, de vervolgcursus en de verdiepingscursus. Iedere cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. 

De basiscursus

De beginnerscursus is de kennismakingscursus voor diegene zonder toneel-, acteer- of theatersportervaring. Tijdens deze cursus worden de basisvaardigheden van het theatersporten én acteren geleerd (acteren begint namelijk bij improviseren) en uiteraard veel plezier gemaakt. In een groep van minimaal 6 en maximaal 16 spelers wordt je uitgedaagd om initiatief te nemen, los te laten en samen te werken.

We beginnen bij het begin en werken gezamenlijk aan het leren improviseren. Vanuit een veilige basis ga je direct spelen. We beginnen met eenvoudige oefeningen gericht op samenspel en vertrouwen en werken toe naar games. De oefeningen en games zullen met en voor de cursisten worden gespeeld. Na afloop van de basiscursus kun je met je medespelers scenes maken en games spelen op basis van suggesties van het publiek.

Op maandag 13 januari 20 start er weer een beginnerscursus. Je kunt je nu inschrijven via info@wijzijntheatersport.nl en neem vooral contact op als je nog vragen hebt. En via deze link kun je ook meer informatie vinden:

www.wijzijntheatersport.nl/2020-2

De vervolgcursus

De vervolgcursus is voor degene met enige ervaring op het toneel of die de basiscursus hebben afgerond en verder wil met theatersport. De cursus is gericht op verdieping en verbreding van de opgedane vaardigheden en eerdere ervaringen. De nadruk ligt op het spelen van games, het vergroten van het gamesarsenaal en uitdagende toneelopdrachten. Naast de ontwikkeling van de groep komt ook de individuele ontwikkeling van de speler nadrukkelijker en gerichter aan bod. De oefeningen en games zullen met en voor de cursisten worden gespeeld. Na afloop van de vervolgcursus kun je vele games spelen, ben je je bewust van je sterke punten in het spel en hoe je deze het beste kunt inzetten.

In januari 2020 start er weer een vervolgcursus op de donderdagavond. De start is op donderdag 9 januari 2020. Je kunt je nu inschrijven via info@wijzijntheatersport.nl En neem vooral contact op als je nog vragen hebt.

Meer informatie vindt je ook op de volgende pagina: http://www.wijzijntheatersport.nl/2020-2

De verdiepingscursus

Voor wie gek is van theatersport en alle geheimen wil kennen van het improviseren is er de verdiepingscursus. De cursus is gericht op het creëren van diepgang in het spel en het aanscherpen van de vaardigheden.

De oefeningen en games zullen met en voor de cursisten worden gespeeld. Maar indien gewenst werken we gezamenlijk naar een (eerste) voorstelling toe.

Organisatie

De cursussen worden gegeven op een centrale locatie in ‘s-Hertogenbosch en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. We beginnen de avond om 20:00 uur en spelen tot 22:00 uur.

Heb je er al zin in? Wij wel! Schrijf je nu in via de contactpagina of stuur een e-mail aan info@wijzijntheatersport.nl! Na inschrijving ontvang je alle details! Via de volgende link vind je nog meer informatie: theatersport in 2019

Wij werken met 3 principes: doen, doen, doen!

Doen om te ervaren, doen om te leren, doen om jezelf te ontwikkelen.

Lees hier alles over ons