Heb jij eigenlijk best wel zin om te komen theatersporten, maar vind je het nog spannend en heb je je daarom nog niet ingeschreven?

Ik herken dat gevoel. Ik vond het de eerste paar keren ook eng om te gaan improviseren. Ik had geen enkel houvast, wist niet wat ik moest doen en of het ergens op sloeg wat ik deed. Gelukkig had ik een trainer die me op mijn gemak stelde, die me hielp om de gedachtenstroom in mijn hoofd te keren of de goede kant op te duwen en die me het vertrouwen gaf.

En toen ik zelf trainer werd, heb ik me voorgenomen om dat ook allemaal over te nemen. En ik hoor van mijn cursisten dat dit goed gelukt, ze voelen vertrouwen en ook al vinden ze het spannend, dat wordt minder en het wordt leuker en daardoor kunnen ze er meer van genieten. En daar kan ik dan weer zo van genieten.

Oftewel, gewoon komen doen! Je krijgt meer spijt van dingen die je niet gedaan hebt, dan van dingen die je wel gedaan hebt.

“Ik deed mee aan de vervolgcursus en Marcel heeft een wedstrijd georganiseerd. Het was doodeng én een geweldige ervaring. Ik had nooit gedacht dat ik op een podium durfde te staan, maar nu wil ik meer!”
Deelnemer vervolgcursus