Project omschrijving

Vrijgezellenfeesten

Wij zijn theatersport is ook in te schakelen voor vrijgezellenfeesten. Wil je iets anders doen dan karten, paintballen of die andere standaarduitjes die op een vrijgezellendag worden gedaan? Wil je echt iets gezamenlijk doen, iets waarbij je lekker kan lachen om jezelf en met de rest, kom dan theatersporten!

Wij hebben contact met verschillende ontspannende locaties in Den Bosch en omstreken en weten daarom altijd een ideale plek te regelen voor de workshop.

Voor deze activiteiten is het minimaal aantal deelnemers zes. En de minimale tijd is anderhalf uur. Informeer naar de mogelijkheden!

Praktische informatie

  • Lachen om jezelf en de rest!
  • Leer elkaar snel kennen, of juist nog beter!
  • Speel hilarische scenes waar nog lang over gepraat wordt
  • Al mogelijk vanaf € 100,-
  • Er zijn minimaal 6 deelnemers

De mogelijkheden

Een workshop theatersport is ideaal om een vrijgezellenfeest mee te starten. Alle deelnemers leren elkaar snel kennen en gaan ook samen spelen. Dat levert vaak hilarische scenes op die de hele dag – en vaak ook tijdens de bruiloft nog – genoeg gespreksstof opleveren. Door de laagdrempelige aanpak en rustige opbouw wordt iedereen betrokken en zal iedereen snel mee kunnen spelen. Met de groep gaan we lol maken met als stralend middelpunt de vrijgezel én de aanstaande bruiloft. Ervaring met improviseren of theater is niet vereist.

Wij hebben contact met verschillende ontspannende locaties in Den Bosch en omstreken en weten daarom altijd een ideale plek te regelen voor de workshop.

Er zijn verschillende pakketten mogelijk voor een vrijgezellenfeest. Koffie en thee zijn altijd inbegrepen. En het is ook mogelijk om een pakket te bestellen inclusief drankje en hapje. En we werken ook regelmatig samen met een pianist om de middag ook muzikaal aan te kleden.

Veelgestelde vragen

Ik heb inmiddels al verschillende vragen gekregen. Hieronder zal ik de belangrijkste vragen beantwoorden.

Theatersport is de leukste vorm van improvisatietheater. Bij een workshop, cursus of wedstrijd theatersport improviseert (acteert) een groep spelers met elkaar een scene. Dit lijkt lastig maar de scene wordt gemaakt binnen een bepaalde spelvorm (of game) en begint met een suggestie van de toeschouwers. En door met elkaar samen te werken wordt het nog makkelijker én leuker.

Theatersport wordt gekenmerkt door de grote mate van onvoorspelbaarheid en de grote interactie met het publiek. Het publiek bepaalt grotendeels de suggesties voor de scènes: locatie, relatie, weersomstandigheden, voorwerpen, problemen, beroep, leeftijd et cetera.

Theatersport heeft de laatste jaren meer bekendheid gekregen door de televisieprogramma’s De Lama’s, De Grote Improvisatieshow, In Goed Gezelschap, De Vloer op en het theatergezelschap Op Sterk Water.

De basis van de lessen is improvisatietheater (theatersport). Er worden scenes geacteerd waarbij er vooraf niets vaststaat. Dat betekent dat er geen toneelstuk gespeeld gaat worden, dat er geen vaste rolverdeling is, dat er geen vaste teksten zijn, geen regisseur, geen looplijnen, geen decor. Er is eigenlijk bar weinig, als je het zo bekijkt.

Maar het belangrijkste is er wel: de spelers, en hopelijk hun enthousiasme en nieuwsgierigheid. Al improviserend ontstaat er een scene tussen de spelers. Die scene vindt plaats op basis van een bepaalde opdracht of in de vorm van een (theatersport)game.

Acteren, dat kent iedereen wel. En iedereen kan wel een aantal bekende acteurs opnoemen. Toch zijn er verschillende definities voor acteren. Zo wordt acteren wel uitgelegd als: toneelspelen, zonder dat je ziet dat er toneel gespeeld wordt. Of heel letterlijk: een rol spelen in een film of toneelstuk. Of: in de huid van een ander kruipen.

Improviseren is het spontaan, ter plekke, creëren of bedenken van concepten, muziek of een toneelstuk. De basis van acteren is improviseren.

Stop met twijfelen! Al honderden mensen gingen je voor!

Stap ook uit je comfortzone en maak kennis met de magie die theatersport heet.

Neem contact op!