Onze activiteitenagenda

Leuk dat je onze activiteiten bekijkt!

Bekijk hieronder onze geplande activiteiten. Wil je graag op een ander moment een cursus, workshop of bijeenkomst volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Theatersport beginnerscursus

Januari 2020 | ‘s-Hertogenbosch

Binnenkort start er weer een nieuwe Theatersportcursus voor beginners. Iedereen kan hier aan meedoen, ervaring met theater, toneel, improviseren en/of theatersport is niet vereist (maar mag wel). De cursus start op maandag 13 januari 2020. De cursus vindt iedere maandagavond plaats van 20:00 tot 22:00 uur met een totaal van 10 avonden. De cursussen worden gegeven in Den Bosch. De cursusprijs bedraagt € 150,- per persoon. De cursus gaat door en van start bij voldoende inschrijvingen.

Theatersport vervolgcursus

Januari 2020 | ‘s-Hertogenbosch

Binnenkort start er weer een nieuwe vervolg theatersportcursus . Iedereen kan hier aan meedoen, maar ervaring met theater, toneel, improviseren en/of theatersport is wel vereist. De cursus start mogelijk in januari 2020. De cursus vindt iedere donderdagavond plaats van 20:00 tot 22:00 uur met een totaal van 10 avonden. De cursussen worden gegeven in Den Bosch. De cursusprijs bedraagt € 150,- per persoon. De cursus start op donderdag 9 januari 2019.

Meer informatie en aanmelden

DOEN, DOEN, DOEN!

Theatersport of acteren kun je niet leren uit een boek of van een film. Doen is de enige optie. Daarom werken wij vanuit drie principes:

  • Doen – doen om te ervaren

  • Doen – doen om te leren

  • Doen – doen om jezelf te ontwikkelen

Ervaring met toneel spelen of theatersport (of acteren) is niet nodig. Door de opzet van de workshop, cursus of bijeenkomst kan iedereen –van iedere niveau- direct meedoen.

THEATERSPORT

Theatersport is de leukste vorm van improvisatietheater. Bij een workshop, cursus of wedstrijd theatersport improviseert (acteert) een groep spelers met elkaar een scene. Dit lijkt lastig maar de scene wordt gemaakt binnen een bepaalde spelvorm (of game) en begint met een suggestie van de toeschouwers. En door met elkaar samen te werken wordt het nog makkelijker én leuker.

De basis van de lessen is improvisatietheater (theatersport). Er worden scenes geacteerd waarbij er vooraf niets vaststaat. Dat betekent dat er geen toneelstuk gespeeld gaat worden, dat er geen vaste rolverdeling is, dat er geen vaste teksten zijn, geen regisseur, geen looplijnen, geen decor. Er is eigenlijk bar weinig, als je het zo bekijkt. Maar het belangrijkste is er wel: de spelers, en hopelijk hun enthousiasme en nieuwsgierigheid. Al improviserend ontstaat er een scene tussen de spelers. Die scene vindt plaats op basis van een bepaalde opdracht of in de vorm van een (theatersport)game.

Inmiddels weet ik dat je improviseren kunt leren. Er zijn namelijk een aantal  basisregels waar je je bij improviseren aan kunt houden. Enthousiast en nieuwsgierig zijn, heb ik al genoemd. Ja zeggen, is ook een heel belangrijke. En samenwerken met elkaar. En fouten maken, die vaardigheid is niet alleen belangrijk maar ook heel leuk (echt waar!). Deze basisregels en vaardigheden die je kunt trainen. Met verschillende oefeningen, gericht op het gebruik van je lichaam, stem, fantasie,  de ruimte, timing en nog veel meer.

ERVARINGEN

“Wat een lol hebben we gehad iedere woensdagavond. Ik had de hele dag al zin om te komen spelen en improviseren! De avond was altijd te kort.”


Deelnemer, Beginnerscursus

“Ik deed mee aan de vervolgcursus en Marcel heeft een wedstrijd georganiseerd. Het was doodeng én een geweldige ervaring. Ik had nooit gedacht dat ik op een podium durfde te staan, maar nu wil ik meer!”


Deelnemer, Vervolgcursus

“Wat ik vooral fijn vond aan de cursus theatersport was de grote afwisseling van oefeningen en games. Ik heb hier zoveel geleerd. Marcel is een trainer die goed kijkt en luistert en aansluit bij wat de deelnemers nodig hebben.”


Deelnemer, Theatersport in 1 dag

Stop met twijfelen! Al honderden mensen gingen je voor!

Stap ook uit je comfortzone en maak kennis met de magie die theatersport heet.

Neem contact op!