Onze activiteitenagenda

Leuk dat je onze activiteiten bekijkt!

Bekijk hieronder onze geplande activiteiten. Wil je graag op een ander moment een cursus, workshop of bijeenkomst volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Theatersport beginnerscursus

Woensdagavonden in september 2023 | start 20 september | ‘s-Hertogenbosch

Er is weer een theatersportcursus gepland! En wel vanaf woensdag 20 september 2023. De cursus duurt 10 weken. Inschrijven kan via info@wijzijntheatersport.nl of via deze website

Kom ook uit je comfortzone, iets nieuws proberen en een avond lachen, een avond theatersport biedt dit allemaal.

Iedereen kan hier aan meedoen, ervaring met theater, toneel, improviseren en/of theatersport is niet vereist (maar mag wel). De cursus vindt plaats eenmaal per week op de woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur met een totaal van 10 lessen. De cursus worden gegeven in Den Bosch. De cursusprijs bedraagt € 175,- per persoon. De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen.

Theatersport-in-1-dag

zaterdag 9 september 2023 | ‘s-Hertogenbosch

Theatersport-in-1-dag

Op zaterdag 9 september 2023 is er weer theatersport-in-1-dag gepland. Deze dag start om 9:30 uur en duurt tot 16:30 uur.

Eén dag waarop we de hele dag gaan theatersporten. Ervaring met improviseren of acteren is niet noodzakelijk. We beginnen deze dag met een kennismaking en een warm up. Via de basisbeginselen van theatersport gaan we stapje voor stapje games en scenes spelen. En voor je het weet heb jij je eerste glansrol gespeeld en vermoedelijk wil je daarna meer spelen. En het fijne is, we hebben een hele dag en dus voldoende tijd om verder te spelen.

De investering voor de theatersport-in-1-dag is € 100, dat is inclusief koffie, thee, een koekje en lunch.
Inschrijven kan via info@wijzijntheatersport.nl Deze dag gaat door bij voldoende inschrijvingen.

Meer informatie en aanmelden

Powerpoint karaoke

vrijdagochtend in september 2023 | start 22 september | ‘s-Hertogenbosch

Wij zijn theatersport gaat iets nieuws organiseren, namelijk presentatietraining in de vorm van powerpoint karaoke. Leren presenteren was nog nooit zo leuk!

Kom meedoen op de vrijdagochtenden en verbeter je presentatieskills met oefeningen uit het improvisatietheater!

In deze cursus leer je hoe je krachtige presentaties maakt en uitvoert die de aandacht van je publiek vasthouden en je boodschap effectief overbrengen. We richten  ons op verschillende aspecten van het presenteren, zoals het gebruik van visuele hulpmiddelen, het betrekken van het publiek en het omgaan met zenuwen en spanning. Door deze vaardigheden onder de knie te krijgen, ben je in staat zijn om zelfverzekerder en overtuigender te spreken voor groepen en zo je impact vergroten.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zijn presentatievaardigheden wil verbeteren, of je nu een manager bent die voor een groot publiek moet spreken, een salesmedewerker die productpresentaties geeft of een student die zijn presentatievaardigheden wil verbeteren.

Door deze cursus te volgen, zul je in staat zijn om je presentatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen en als een professional te presenteren. Dit zal je niet alleen helpen in je professionele leven.

De cursus vindt plaats eenmaal per week op de vrijdagochtend van 9:15 tot 11:45 uur met een totaal van 4 lessen. De cursus worden gegeven in Den Bosch. De cursusprijs bedraagt € 150,- per persoon. De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen.

Theatersportcursus voor gevorderden

start najaar 2023 | ‘s-Hertogenbosch

Vervolgcursus theatersport

Heb je al enige ervaring in theatersport? En wil je graag meer leren en je verder ontwikkelen? Dit najaar wordt er weer een vervolgcursus theatersport georganiseerd. Dit in samenwerking met een excellente externe trainster. De startdatum is nog niet bekend, maar informeer vooral als je hier interesse in hebt.

meer informatie via info@wijzijntheatersport.nl

Meer informatie en aanmelden

DOEN, DOEN, DOEN!

Theatersport, acteren of presenteren kun je niet leren uit een boek of van een film. Doen is de enige optie. Daarom werken wij vanuit drie principes:

  • Doen – doen om te ervaren

  • Doen – doen om te leren

  • Doen – doen om jezelf te ontwikkelen

Ervaring met toneel spelen of theatersport (of acteren) is niet nodig. Door de opzet van de workshop, cursus of bijeenkomst kan iedereen –van iedere niveau- direct meedoen.

THEATERSPORT

Theatersport is de leukste vorm van improvisatietheater. Bij een workshop, cursus of wedstrijd theatersport improviseert (acteert) een groep spelers met elkaar een scene. Dit lijkt lastig maar de scene wordt gemaakt binnen een bepaalde spelvorm (of game) en begint met een suggestie van de toeschouwers. En door met elkaar samen te werken wordt het nog makkelijker én leuker.

De basis van de lessen is improvisatietheater (theatersport). Er worden scenes geacteerd waarbij er vooraf niets vaststaat. Dat betekent dat er geen toneelstuk gespeeld gaat worden, dat er geen vaste rolverdeling is, dat er geen vaste teksten zijn, geen regisseur, geen looplijnen, geen decor. Er is eigenlijk bar weinig, als je het zo bekijkt. Maar het belangrijkste is er wel: de spelers, en hopelijk hun enthousiasme en nieuwsgierigheid. Al improviserend ontstaat er een scene tussen de spelers. Die scene vindt plaats op basis van een bepaalde opdracht of in de vorm van een (theatersport)game.

Inmiddels weet ik dat je improviseren kunt leren. Er zijn namelijk een aantal  basisregels waar je je bij improviseren aan kunt houden. Enthousiast en nieuwsgierig zijn, heb ik al genoemd. Ja zeggen, is ook een heel belangrijke. En samenwerken met elkaar. En fouten maken, die vaardigheid is niet alleen belangrijk maar ook heel leuk (echt waar!). Deze basisregels en vaardigheden die je kunt trainen. Met verschillende oefeningen, gericht op het gebruik van je lichaam, stem, fantasie,  de ruimte, timing en nog veel meer.

ERVARINGEN

“Wat een lol hebben we gehad iedere woensdagavond. Ik had de hele dag al zin om te komen spelen en improviseren! De avond was altijd te kort.”


Deelnemer, Beginnerscursus

“Ik deed mee aan de vervolgcursus en Marcel heeft een wedstrijd georganiseerd. Het was doodeng én een geweldige ervaring. Ik had nooit gedacht dat ik op een podium durfde te staan, maar nu wil ik meer!”


Deelnemer, Vervolgcursus

“Wat ik vooral fijn vond aan de cursus theatersport was de grote afwisseling van oefeningen en games. Ik heb hier zoveel geleerd. Marcel is een trainer die goed kijkt en luistert en aansluit bij wat de deelnemers nodig hebben.”


Deelnemer, Theatersport in 1 dag

Stop met twijfelen! Al honderden mensen gingen je voor!

Stap ook uit je comfortzone en maak kennis met de magie die theatersport heet.

Neem contact op!