We zijn hier om te leren, proberen en te experimenten.
 
Ik heb een aantal mantra’s die ik regelmatig zeg in de les.
We zijn hier om te leren, proberen en te experimenten is het mantra waarmee ik elke les begin. Theatersport is iets wat je doet. Je kunt erover lezen, op de tv naar kijken en eindeloos over praten. Maar je ervaart het alleen maar door het te doen. En als je iets doet, dan kan het misgaan. En in het echte leven willen we fouten maken zoveel mogelijk voorkomen, want fouten maken is verkeerd. Of althans, dat denken we.
 
Terwijl, de snelste manier om te leren is door fouten te maken. Maar dat moeten we eerst leren en ervaren. En met het mantra we zijn hier om te leren, proberen en te experimenten hoop ik de deelnemers in de groeimindset te krijgen waarin ze niet proberen te presteren, maar te leren. En daar hoort dus bij dat het af en toe misgaat.
 
En als iets dan wel lukt, hoop ik dat we met elkaar nieuwe dingen gaan proberen met wat we zojuist geleerd hebben. En dat we durven te experimenteren: als dit hier werkt, zou het dan ook daar werken? Wie weet: we gaan het gewoon met elkaar proberen.
 
En dan blijkt het ook nog eens helemaal niet spannend of eng om te improviseren, maar juist heel erg leuk.