Theatersporten en dat stemmetje in je hoofd. Uit onderzoek blijkt dat theatersporten en improviseren je brein verandert!
 
Letterlijk, en in een goede manier. Onderzoek waarbij een hersenscan is gemaakt bij het improviseren heeft laten zien dat je hersendelen verantwoordelijk voor zelfkritiek inactief worden en hersendelen verantwoordelijk voor zelfexpressie actiever worden.
 
En daardoor voel je je vrijer om te spelen, zonder dat stemmetje in je hoofd dat zelfkritiek geeft. En dat stemmetje verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Niet meteen, maar langzaamaan.
 
En bijna iedereen heeft wel zo’n stemmetje in zijn hoofd. Die zegt dan dingen als: zou je dat nou wel doen? Wat zouden anderen hiervan vinden? Dat idee vinden ze vast stom. En daardoor besluit je om dingen niet te doen. In een theatersportscene of in het echte leven. En dat is jammer, want daardoor mis je dingen. En andere mensen missen jouw goede ideeën en briljante ingevingen.
 
Ik had ook zo’n stemmetje in mijn hoofd en als ik eerlijk ben, die is soms nog steeds. Maar ik heb ook geleerd om niet naar deze stem te luisteren. En de dingen toch gewoon te doen. Want mijn stemmetje zei ook: je kunt toch niet zomaar een theatersportbedrijf beginnen en wie zit er nou op jou te wachten? En nu, nu heb ik al meer dan 1000 mensen getraind in de kunst van het improviseren en theatersporten.
 
Kom ook meespelen om dat stemmetje in je hoofd te laten verdwijnen.