Vier (theatersport)tips om de feestdagen goed door te komen! En met als bonus drie gratis top(theatersport)games voor iedereen.

Geschreven door Marcel van Kuijk op . Geplaatst in Blog

De feestdagen staan weer voor de deur! Gezellig met de familie bij elkaar komen, de hele middag spelletjes spelen, lekker buiten wandelen, uitgebreid dineren en daarna uitgezakt voor de televisie een fijne kerstfilm kijken.  Maar niet alle feestdagen verlopen zo ontspannen. Kerst bijvoorbeeld zorgt ook voor stress en ruzie. Eén op de vijf stellen zou zelfs overwegen om uit elkaar te gaan tijdens kerst!

Nadat Sytse Wilman vorig jaar al drie tips gaf om de kerst te overleven op Improblog, geef ik je dit jaar vier (theatersport)tips om de feestdagen goed door te komen! En met als bonus nog drie gratis top(theatersport)games voor iedereen, die je met zijn allen kunt spelen tijdens de feestdagen.

Stop met die (sollicitatie)gesprekken… Ga spelen!

Geschreven door Marcel van Kuijk op . Geplaatst in Blog

Je leert iemand beter kennen door een uur spelen dan door een jaar praten. Dit schijnt de filosoof Plato gezegd te hebben, in het jaar 398 voor Christus, op een dinsdagmiddag, om 17:00 uur, ongeveer. Het kan ook zijn dat iemand anders dit heeft gezegd, dat maakt ook niet zoveel uit. Want deze opvatting is – nog steeds – waar.

En wat ging er allemaal fout vandaag? Durf jij dit om je werk leuker te maken?

Geschreven door Marcel van Kuijk op . Geplaatst in Blog

Vandaag wil ik het hebben over Gerard Ekdom. Gerard Ekdom is een radio-dj vooral bekend van radio 3FM. Hij staat bekend om zijn uitzonderlijke muziekkennis (Dokter Pop), melige radio-items en zijn playbackkunsten (vooral in het glazen huis). Maar daar wil ik het vandaag niet over hebben.

Ik word al een beetje nerveus bij de gedachte dat ik iedere dag met mijn collega’s bij elkaar ga zitten, om me vervolgens te laten wijzen op mijn fouten. Tegelijkertijd laat Gerard Ekdom ons zien dat dit juist heel waardevol kan zijn.

Ben jij te vervangen door een Robot? Hoe ook jij je voor kunt bereiden op de toekomst (want die komt sneller dan je denkt!)

Geschreven door Marcel van Kuijk op . Geplaatst in Blog

Het gaat nog steeds niet echt goed met de Nederlandse economie (om maar een understatement te gebruiken). En dan verschijnen er ook steeds meer alarmerende berichten in de media waarin voorspeld wordt dat de meeste banen die er tegenwoordig zijn op (korte of langere) termijn zullen worden overgenomen door robot of machines.

Als gezegd wordt dat we ons hele leven moeten blijven leren, dan betekent dat voor mij dat we vooral aandacht moeten besteden aan onze vaardigheden. Want met de juiste vaardigheden kunnen we in iedere denkbare (loop)baan in de toekomst mee blijven doen.

Wij werken met 3 principes: doen, doen, doen!

Doen om te ervaren, doen om te leren, doen om jezelf te ontwikkelen.

Lees hier alles over ons